Χ-αιρόσουν να βλέπεις τον Χ-ουάνγκ!

Μετά από τέτοιο ντεμπούτο το πρώτο πράγμα που αυθόρμητα σου έρχεται να ξεστομίσεις είναι: «Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής»!

Δεν είναι σέντερ φορ ο Χουάνγκ για να κάνει χατ τρικ με το «καλησπέρα», όμως αυτά που έπραξε στο «ΓΣΠ» είχαν ανάλογη αξία σε ό,τι αφορά τη συνεισφορά του στην ισοπαλία-θεμέλια πρόκρισης στους ομίλους του Europa League που έχτισε ο Ολυμπιακός. Ισοπαλία που θα μπορούσε άνετα να ήταν νίκη-«ξεσκόνισμα» αν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί… θυμόταν λίγο από τον καλό του εαυτό όταν ο Χουάνγκ οργίαζε.

Ο Νοτιοκορεάτης ήταν χάρμα ιδέσθαι. Χαιρόσουν να τον βλέπεις. Οποιος δεν ήξερε ότι επρόκειτο για ντεμπούτο και τον έβλεπε να ηγείται με τέτοια άνεση σίγουρα θα έλεγε πως παίζει χρόνια στον Ολυμπιακό.

Ήταν τέτοια η εξοικείωση του στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων που ξάφνιαζε. Ο Χουάνγκ βρισκόταν πάντα ένα βήμα μπροστά στη σκέψη από τους αντιπάλους του. Με διαρκή κίνηση και αντίληψη του χώρου, ήξερε πότε θα ζητήσει μπάλα, πότε θα πασάρει κοντά, πότε θα ανοίξει το παιχνίδι στα φτερά με κάθετη-μαχαιριά. Ιδανικός συμπαίκτης, αντίπαλος-εφιάλτης!

Κι αυτή η εντυπωσιακή αντίληψη στο παιχνίδι τού έδωσε τη δυνατότητα να υποδεχθεί με το δεξί την πάσα του Ρέαμπτσουκ και να πλασάρει με το αριστερό αδειάζοντας σα… σακί τον γκολκίπερ του Απόλλωνα Λεμεσού στο 1-1.

Οσο ο Κορεάτης βρισκόταν στο γήπεδο μπορούσες να στοιχηματίσεις ότι ο Ολυμπιακός θα έφτανε σε δεύτερο γκολ. Ποιος φανταζόταν ότι «κίλερ» σαν τον Ελ Αραμπί θα έχανε εύκολο τετ α τετ;

Όταν όμως βγήκε τραυματισμένος στη φάση που εκείνος προσπάθησε να σκοράρει ξανά, ο Ολυμπιακός έγινε «άλλη» ομάδα χωρίς τον Χουάνγκ. Απόλυτα προβλέψιμος, δίχως παραμικρή έμπνευση και δημιουργία στη μεσαία γραμμή. Στην αλλαγή του 66’ χάθηκε η ευκαιρία για ένα σπουδαίο «διπλό». Όμως αλίμονο αν χαθεί αυτή η πρόκριση. Οι πρωταθλητές Ελλάδος τον «έχουν» για τα καλά τον Απόλλωνα. Δεν πρέπει να «αυτοκτονήσουν». Πρέπει όμως μία φορά, πρώτη για φέτος στην Ευρώπη, να κερδίσουν. Πέντε ματς με το αποψινό δεν τα έχουν καταφέρει…

Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί η καριέρα του Χουάνγκ στον Ολυμπιακό. Ούτε βιάζομαι, απλά περιέγραψα στο κείμενο αυτό που ΟΛΟΙ είδαμε. Όμως αν είναι ανάλογη με τούτο που απολαύσαμε στο «ΓΣΠ» οι πρωταθλητές Ελλάδος χτύπησαν φλέβα χρυσού.

ΥΓ: Μακάρι οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη να είχαν-έχουν ανάλογες διαιτησίες με αυτή του αγώνα της Κύπρου. Ακριβοδίκαιη. Και τα δύο γκολ της Κυπριακής ομάδας σωστά δεν μέτρησαν αφού ήταν οφσάιντ. Το δεύτερο που πέτυχε ο (ευρισκόμενος οριακά εκτεθειμένος αλλά εκτεθειμένος) Χεντι στο 95’ είναι από τις φάσεις που αναδεικνύουν την αξία του βοηθού. Καιρός ήταν να σταματήσουν οι «σφαγές» από τους εκλεκτούς της ΟΥΕΦΑ σε ελληνικές ομάδες. 

sdna

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours