Η ενδεχόμενη επιστροφή της Ρούλας

Η είδηση για πρόταση επιστροφής στην Ρούλα Κορομηλά από την ΕΡΤ, την οποία μετέδωσε το «Όλα Γκουντ» και ο Γρηγόρης Γκουντάρας, άνοιξε πολλές συζητήσεις. Τον αρχικό ενθουσιασμό αλλά και την έκπληξη διαδέχθηκε μία αμηχανία και μία ανάλυση από συναδέλφους και όχι μόνο, καθώς πλέον στην τηλεόραση έχουν επιστρέψει άνθρωποι, οι οποίοι πρωτοεμφανίστηκαν στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της.

Το ερώτημα «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» επικαιροποιήθηκε. Και η απάντηση φυσικά εξαρτάται από τις απαιτήσεις ενός τηλεοπτικού κοινού, το οποίο είτε στο νέο είτε στο παλιό είναι πλέον δύσπιστο. Και λογικό. Τα νέα πρόσωπα ή τα παλαιότερα σε νέους χρόνους δεν έχουν στην διάθεσή τους χρόνο να ανθίσουν και να ωριμάσουν και φυσικά τα παλιά επιστρέφουν ως ασφαλής λύση σε ένα τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο στερείται υπομονής και ψυχραιμίας. Θα προσθέσω και κάτι ακόμη. Και διορατικότητας. Διότι δεν φταίνε μόνο τα πρόσωπα. Κάποιος τα επιλέγει. Κάποιος τα λανσάρει και τα κουμπώνει επάνω σε format. Και στη συνέχεια τα στηρίζει ή απλώς τα… αδειάζει. Το πρόβλημα λοιπόν αφορά σε μεγάλο βαθμό και τα στελέχη. Θέλετε να ανοίξουμε συζήτηση για το prime time; Για πέντε ή έξι λανθασμένες επιλογές; Για λάθη στρατηγικής και για επιλογές που εκ των προτέρων έδειχναν αστείες; Για παραγωγές του ποδαριού; Για προγραμματισμό όμοιο με τρικυμία εν κρανίω; Μηδενός εξαιρουμένου.

Δεν φταίνε μόνο τα πρόσωπα λοιπόν. Σε ό,τι αφορά την Ρούλα Κορομηλά επιβεβαιώνεται αυτό που ισχύει και για τους ηθοποιούς. Ο μεγάλος καλλιτέχνης φαίνεται στις παύσεις. Και η Ρούλα στο διάστημα που απέχει είναι κάτι περισσότερο από πολύ άξια. Είναι αξιοπρεπής και διορατική. Καυστική και διακριτική. Και τώρα επιλέγει ακριβώς αυτό που μπορεί να ταιριάξει στα θέλω της. Μακριά από ανελέητο κυνήγι τηλεθέασης και μιας ψυχαγωγίας που ακροβατεί μεταξύ των εγκλημάτων της Πάτρας και της φαιδρής σόουμπιζ. Όλα θα κριθούν στην ώρα τους. Ειδικά στην πρωινή ζώνη, η οποία πλέον θυμίζει αρένα. Ο τηλεοπτικός συνωστισμός στο αποκορύφωμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *