Ολυμπιακος:`απο τριαρα σε τριαρα`

Τα χάλια του είχε πάλι ο Ολυμπιακός κόντρα στη Σάλτσμπουργκ, που τον φιλοδώρησε με τρία γκολ (3-1) μετά την Αρμίνια Μπίλεφελντ.

Ένα… repeat των προηγούμενων πέντε φιλικών του ήταν και το έκτο -και τελευταίο επί αυστριακού εδάφους- για τον Ολυμπιακό, λίγο πριν επιστρέψει στη βάση του. Στο πιο δυνατό από αυτά τα ματς προετοιμασίας που έδωσε τις τελευταίες μέρες, απέναντι στην πρωταθλήτρια Αυστρίας, Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 3-1, παρουσιάζοντας και πάλι τα γνωστά έως τώρα προβλήματα τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο και στην εκτέλεση. Κόντρα σε μια ομάδα που στη σεζόν που ολοκληρώθηκε έφτασε ως τους «16» του Champions League και φέτος στοχεύει τουλάχιστον να επιστρέψει εκεί, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν θα μπορούσε να έχει καμία τύχη από τη στιγμή που η άμυνά της συνεχίζει να είναι… παιδική χαρά, ενώ από τη μέση και μπροστά δυσκολεύεται να σκοράρει ακόμη και μπροστά σε κενή εστία. 

Οι πρωταθλητές Αυστρίας έβγαλαν όλο το ματς στο ρελαντί, σκόραραν στις πρώτες δύο φάσεις τους και στο δεύτερο ημίχρονο, με νέα ενδεκάδα, πέτυχε ακόμη ένα γκολ και είχε τουλάχιστον 1-2 φάσεις για ένα ακόμη και μεγαλύτερο σκορ. Στο διάστημα αυτό, ο Ολυμπιακός κατά διαστήματα είχε καλή πίεση, είχε καλό τρανζίσιον από άμυνα σε επίθεση και κυκλοφορία μπάλας, αλλά μέχρι εκεί. Στα μετόπισθεν παραχωρούσε και πάλι πάρα πολλούς χώρους, αδυνατούσε να ανταποκριθεί όταν ο αντίπαλος ανέβαζε ρυθμό, ενώ επιθετικά έχασε και πάλι ευκαιρίες που θα έπρεπε να είχαν γίνει γκολ, όπως το «τσαφ» του Μασούρα στο 54ο λεπτό κυριολεκτικά μπροστά σε κενό τέρμα, όταν και θα ισοφάριζε το σκορ. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και πάλι ήταν… όαση από τη μέση και μπροστά, αυτός πέτυχε και το γκολ που άνοιξε το σκορ στο ματς, στο 14ο λεπτό.

Το ματς ξεκίνησε με αρκετά λάθη, δυνατά μαρκαρίσματα, λίγες φάσεις και κυκλοφορία μπάλας κυρίως από τον Ολυμπιακό. Στην πρώτη επί της ουσίας φάση του αγώνα, ο Αγκιμπού ήταν αυτός που πίεσε και έκλεψε από τον Μπερνάρντο και ο Ελ Αραμπί αυτός που άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ εντός περιοχής για το 1-0 στο 14′. Γρήγορα όμως η Σάλτσμπουργκ ισοφάρισε, στο 22′, όταν ο Σέσκο πήρε την κεφαλιά από μπαλιά του Μπερνάρντο και ο Σίμιτς με σουτ έκανε το 1-1. Για πολλή ώρα αυτά τα δύο γκολ ήταν και οι μοναδικές σημαντικές φάσεις στο ματς. Τελικά, λίγο πριν βγει το ημίχρονο, στο 41′, οι Αυστριακοί πέτυχαν και 2-1΄, με σουτ του Καμέρι στην κίνηση, έπειτα από πάσα του Σίμιτς. 

Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα του δεύτερου μέρους, με τη Σάλτσμπουργκ να διατηρεί άνετα τον έλεγχο του αγώνα και τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να δημιουργήσει. Το έκανε μία φορά, όταν στο 54′ ο Ραντζέλοβιτς βρήκε χώρο στα δεξιά και έκανε γύρισμα-μισό γκολ για τον Μασούρα, όμως αυτός έκανε «τσαφ» από κοντά και με τον αντίπαλο γκολκίπερ εξουδετερωμένο. Μετά από τις πολλές αλλαγές ο ρυθμός έπεσε όπως συνήθως συμβαίνει, με την πρωταθλήτρια Αυστρίας να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων στο διάστημα αυτό. Μετά από 1-2 επικίνδυνες επισκέψεις της στα καρέ του Βατσλίκ, τελικά πέτυχε και το τρίτο γκολ με τον Φερνάντο στο 82ο λεπτό, στην τελευταία σημαντική στιγμή του αγώνα. 

Πλέον ο Ολυμπιακός επιστρέψει στην Αθήνα για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας πριν τα ματς με τη Μακάμπι για τον 2ο προκριματικό του Champions League, με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει πολλή δουλειά μπροστά του για να φέρει την ομάδα του στο επίπεδο που απαιτείται, την ώρα που βεβαίως η ίδια η ομάδα «φωνάζει» ότι χρειάζεται άμεσα και ενίσχυση σε πολλαπλές θέσεις…

Η σύνθεση των «ερυθρόλευκων»: 
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς):
 Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος (Μ. Καμαρά), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κανέ, Αγκ. Καμαρά (79′ Καρβάλιο), Μασούρας (61′ Ζίνκερναγκελ), Ραντζέλοβιτς (79′ Χασάν), Ελ Αραμπί (67′ Αμπ. Καμαρά).

https://youtu.be/HLZYr03Xkjg

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours