Καταγγελία: Τι γίνεται με το έργο ύδρευσης της Κινέτας?

Μία νέα καταγγελία έγινε σχετικά με τον Δ. Μεγαρέων. Οι κάτοικοι αναρωτιούνται τον λόγο που έχει σταματήσει το έργο της ύδρευσης στην Κινέτα. Ακόμη, υπάρχουν και άτομα που έχουν επισκεφτεί το σημείο και έχουν δει πως ο εργολάβος έχει σταματήσει τις εργασίες.

Το έργο σταματά μετά από πολλά χρόνια υποσχέσεων. Οι εργασίες για το έργο ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2020, μετά από πολλές πολιτικές παρεμβάσεις και αιτήματα οικιστών και μόνιμων κατοίκων. Ουσιαστικά για να πραγματοποιηθεί η ύδρευση των σπιτιών, χρειάζεται η μεταφορά του νερού από το όμορο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.

Λίγα λόγια για το έργο

Με την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ από το υφιστάμενο φρεάτιο ύδρευσης ανάντη του PVR Μεγάρων στη Λεωφόρο Αλεποχωρίου, μέχρι την Κεντρική Δεξαμενή αποθήκευσης πόσιμου νερού στην Κινέττα, αναμένεται να διασφαλιστεί η ποιοτική και επαρκής υδροδότηση. Ειδικότερα, θα κατασκευαστεί εξωτερικός αγωγός ύδρευσης από χαλυβδοσωλήνες μήκους 15 χλμ, αλλά και κεντρική δεξαμενή στην Κινέττα με δύο θαλάμους, χωρητικότητας 3.000 τ.μ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Η σύμβαση υπεγράφη τον Απρίλιο του 2020 στο πλαίσιο της πράξης ««ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΙΝΕΤΤΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, Α’ ΦΑΣΗ 1) ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 2) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του Ε.Π. «Αττική».

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της συμβάσης του έργου ανέρχεται στα 3,29 εκατ. ευρώ, ενώ η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τοποθετείται στον Μάρτιο του 2022.

Ωστόσο, απο τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν σταματήσει οι εργασίες εκτέλεσης του έργου ύδρευσης της Κινέτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αναθεωρήσεις των τιμών των υλικών του έργου και το ζήτημα είναι υπό διαπραγμάτευση μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και ΕΥΔΑΠ, που είναι φορέας εκτέλεσης του έργου. Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε αναληφθεί από τον εργολάβο με 55%, ενώ σήμερα έχουν αυξηθεί δραματικά οι τιμές και στα υλικά για έργα υποδομής.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours