Φταίει (μόνο) ο Φορτούνης ή μήπως ο Μαρτίνς «διώχνει» 2η φορά παίκτη μετά από δύο χιαστούς;

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για το επικείμενο τέλος από τον Ολυμπιακό του τελευταίου βιρτουόζου χαφ και θυμίζει κάποια δεδομένα…


Να ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξαρχής το εξής: Είναι απολύτως λογικό ποδοσφαιρικά το γεγονός ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού και προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν «παρεμβαίνει» στο «θέλω» του προπονητή του. Δεν το έκανε ούτε πριν από δύο χρόνια όταν με απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς «τελείωσε» από τον Ολυμπιακό ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, έπειτα από τον δεύτερο χιαστό της καριέρας του. Θυμίζω πως όταν επέστρεψε από τον «Γολγοθά» του ο Λάζαρος ο Μαρτίνς… ούτε που τον έβλεπε. Ουδέποτε προσπάθησε να του δώσει την ευκαιρία να ξαναγίνει βασικό γρανάζι της ομάδας. Όπως ήταν πριν τραυματιστεί.

Ο Μαρινάκης που εκτιμούσε πολύ τον Χριστοδουλόπουλο και είχε δώσει αγώνα για να τον πάρει στον Ολυμπιακό δεν έθεσε βέτο. Σεβάστηκε τον προπονητή του. Ο Λάζαρος αποχώρησε και έπειτα από δύο χρόνια έχει βρει τον ποδοσφαιρικό του παράδεισο στην Ανόρθωση. Πέτυχε 15 γκολ στη σεζόν, ανανέωσε και… δεν έχει καμία διάθεση να μιλάει για τον Πέδρο Μαρτίνς.

Τώρα ήρθε, όπως φαίνεται, η ώρα της δεύτερης αποχώρησης από τον Ολυμπιακό παίκτη που έχει υποφέρει από δύο τραυματισμούς χιαστών. Μέσα σε δύο χρόνια (2019-2021) ο τελευταίος βιρτουόζος Έλληνας χαφ, κορυφαίος της γενιάς του, χτυπήθηκε από την ατυχία. Όταν επέστρεψε τα πράγματα ποτέ δεν ήταν ίδια. Δεν ξαναβρήκε τη θέση στην 11αδα, δεν ξαναβρήκε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, τώρα δεν θα ξαναβρεί «ανοιχτή» και την πόρτα του Μαρτίνς στου Ρέντη.

Ποιος φταίει γι αυτό το επικείμενο διαζύγιο; Δεδομένα όχι η διοίκηση. Ο Μαρινάκης έχει στηρίξει τον Φορτούνη όσο κανείς άλλος. Και του έχει δώσει συμβόλαιο βασιλικό για Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Όμως ο Μαρτίνς έχει πάρει τρία σερί πρωταθλήματα. Είναι απόλυτος «άρχοντας» στον Ολυμπιακό. Ο Μαρινάκης δεν θα του «επέβαλλε» κάποιον ποδοσφαιριστή που δεν τον θέλει. Ο καθένας καταλαβαίνει πως σε αυτή την περίπτωση ο προπονητής θα «ξενερώσει» και θα να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Δεν έχει κανένα λόγο, λοιπόν, ο Μαρινάκης να γκρεμίσει αυτό που έχει δημιουργήσει ο Πορτογάλος.

Το ερώτημα είναι ένα: Φταίει περισσότερο ο Φορτούνης γι αυτή την κατάληξη ή ουδέποτε, μετά τον δεύτερο τραυματισμό, ο Μαρτίνς προσπάθησε πραγματικά να ξανακάνει τον Κώστα να νοιώσει αυτός που ήταν στον Ολυμπιακό;

Αρκετοί κατηγορούν τον Φορτούνη ότι στη διάρκεια της καριέρας του δεν υπήρξε τόσο εργατικός όσο έπρεπε με βάση το τεράστιο ταλέντο του. «Ένα καλοκαίρι δούλεψε ατομικά και την επόμενη σεζόν απογειώθηκε» λένε χαρακτηριστικά.

Ας το δούμε όμως και από την ανάποδη. Ξέρετε τι σημαίνει για κάθε ποδοσφαιριστή να μένει 7 μήνες εκτός αγώνων; Πόσο μάλλον δύο φορές μέσα σε δύο χρόνια. Πόση δύναμη ψυχής χρειάζεται για να επιστρέψεις. Για να μη φοβάσαι στο κάθε πάτημα.

Αν σε όλη αυτή την ανηφοριά δεν έχεις συμπαραστάτη σου τον προπονητή τότε αποκλείεται να ανακάμψεις, πρωτίστως ψυχολογικά. Ο Μαρτίνς το έδειξε, το «φώναξε» στον 30χρονο (δεν τα έχει καν συμπληρώσει ακόμα) διεθνή Έλληνα άσο πως δεν τον υπολογίζει. Για τον Πορτογάλο προπονητή υπήρχε –και υπάρχει- πολύ περισσότερο ο 38χρονος Ματιέ Βαλμπουενά παρά ο 30χρονος Κώστας Φορτούνης.

Μετά τον Λάζαρο θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και ο Φορτούνης. Ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο κλείνει όχι όπως θα έπρεπε. Το καταλαβαίνεις αυτό και στις αντιδράσεις μεγάλου μέρους του ερυθρόλευκοι κοινού που αγαπάει τον Ελληνα χαφ. Ο Πέδρο Μαρτίνς όμως έχει άλλη άποψη…

ΥΓ: Προφανώς ήταν πλήγμα στο γόητρο για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι ο Ντε Σάνκτις «παρουσιαζόταν» ως ο άνθρωπος που θα «έτρεχε» το νέο πρότζεκτ του κλαμπ αλλά εκείνος τελικά ανακοινώθηκε από την Σαλερνιτάνα! Αν αυτό το «κάζο» είχε συμβεί σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ή Παναθηναϊκό προφανώς θα είχε πέσει «ξύλο» επικοινωνιακά, από ΜΜΕ και οπαδούς.

Τώρα όμως δεν «άνοιξε μύτη». Ο λόγος; Οι κούπες του πρωταθλήματος! Οσο αυτές κερδίζονται από τον Ολυμπιακό θα «σκεπάζουν» κάθε λάθος. Είτε ονομάζεται «4 εκατ. για τον Ονιεκούρου που πέρασε και δεν ακούμπησε» είτε για τον «κλεισμένο Ντε Σάνκτις» που πήγε στη Σαλερνιτάνα…

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours