Γιώργος Κυπαρίσσης: Η απαγωγή, τα λύτρα, ο αρχηγός και οι άγνωστες αλήθειες 

Η αστυνομία λύνει τους γρίφους στην απαγωγή του επιχειρηματία. Ο Γιώργος Κυπαρίσσης δεχόταν χτυπήματα, με τους δράστες να τον καταγράφουν σε βίντεο, για να πιέσουν τους γονείς τους…

Η απαγωγή ολοκληρώθηκε μετά από ένα θρίλερ 70 ημερών. Ο Γιώργος Κυπαρίσσης βρίσκεται κοντά στους δικούς του ανθρώπους και ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών. Με τρεις από τους δράστες να βρίσκονται ήδη στα χέρια της αστυνομίας, τους συνεργούς τους να έχουν ταυτοποιηθεί και μέρος από τα λύτρα των περίπου 800.000 ευρώ, να έχουν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Όπως ανέφερε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφερης, η απαγωγή του επιχειρηματία έγινε στις 29 του περασμένου Δεκέμβρη. Οι δράστες είχαν ντυθεί αστυνομικοί και τον περίμεναν έξω από το σπίτι του, στο Ντράφι. Μόλις ο Γιώργος Κυπαρίσσης βγήκε, εκείνοι τον πλησίασαν και τον αιφνιδίασαν. Τον χτύπησαν και τον έβαλαν μέσα σε ένα από τα αυτοκίνητα που είχαν.

Πήγαν στον οικισμό του “Φοίνικα” στα Σπάτα όπου έκαψαν τα οχήματά τους και τον έβαλαν σε άλλο όχημα, με το οποίο τον οδήγησαν σε κρησφύγετο. Εκει τον κράτησαν για λιγες ημερες και έπειτα τον μετεφεραν σε αλλο κρησφύγετο. Καθ ολη τη διάρκεια της κράτησης του, οι δραστες τον χτυπούσαν και του προκάλεσαν ελαφρές κακώσεις. Σε πολλες περιπτώσεις τον βιντεοσκοπούσαν, με σκοπο να στείλουν βίντεο στους συγγενείς του.

Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς για τα λύτρα βρίσκονταν σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή. Αρχικά ζητούσαν 2.000.000 ευρώ και από τα τέλη Ιανουαρίου επειδή η οικογένεια αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό, έπεσαν στο 1.500.000. Αργότερα στα μέσα Φεβρουαρίου, κατέβηκαν στο 1.000.000 ευρώ και τελικά η συμφωνία όπως λένε τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας του επιχειρηματία έκλεισε πριν από λίγες μέρες, για ένα ποσό κοντά στα 800.000 ευρώ. Το πρωί της Παρασκευής οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο σε δασωδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής. 

Τα χρήματα που παραδόθηκαν στους δράστες ήταν προσημειωμένα και έτσι όταν αργότερα βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, δεν υπήρχαν περιθώρια άρνησης από εκείνους. Τις διαπραγματεύσεις από την πλευρά των δραστών έκανε μία γυναίκα. Ο Γιώργος Κυπαρίσσης, μπήκε στο στόχαστρο από τις εικόνες που ανέβαζε στα social media. Οι δράστες πίστευαν ότι με την απαγωγή του και τα λύτρα που θα έπαιρναν θα έλυναν το οικονομικό πρόβλημα της ζωής τους.

Στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής σε οργανωμένη επιχείρηση συνέλαβαν τρία άτομα για την απαγωγή του επιχειρηματία, που παρακάτω τους βλέπουμε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Κατα τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμενα χαρτονομισματα αξίας 300.000 ευρώ, 4 πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβολο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

«Κλείνοντας αυτη την υπόθεση θα ηθελα να σημειώσω οτι μεταξύ των συλληφθέντων ατόμων είναι και το αρχηγικο στέλεχος της ομάδας που διέπραξε την απαγωγή, την οποία ο ίδιος οργάνωσε» σημείωσε ο Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής. Πρόκειται για έναν 40χρονο που φέρεται να έχει ομολογήσει. 

Ποινική δίωξη για την απαγωγή

Ποινική δίωξη για 12 κακουργήματα και πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας, Απόστολος Ανδρέου, σε βάρος των συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. 

Πρόκειται για ένα 41χρονη, τη 39χρονη σύντροφη του και ένα 34χρονο φίλο τους οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση από κοινού, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ´εξακολούθηση, εμπρησμό με πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία και κατ´εξακολούθηση, οπλοφορία κατά συναυτουργία, οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αντιποίηση αρχής και βία κατά υπαλλήλων. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε ανακριτή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

newsit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours