Ο άνθρωπος με τα 1000 παιδιά – Πώς ένας δωρητής σπέρματος εξαπάτησε γονείς σε όλο τον κόσμο

1 min read

Ακόμη και όταν έψαχνε στο διαδίκτυο για δότη σπέρματος, η Vanessa ήθελε τα παιδιά της να γνωρίσουν τον πατέρα τους. Το 2015, ήταν 34 ετών, δεν είχε βρεθεί ο κατάλληλος σύντροφος και η θεραπεία γονιμότητας «με είχε χρεοκοπήσει», λέει.

Ένας ιστότοπος που απαριθμούσε δεκάδες Ολλανδούς πρόθυμους να δωρίσουν ιδιωτικά, φάνηκε να απαντά στις προσευχές της. Αν και δεν είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες, η Vanessa προσελκύστηκε από ένα συγκεκριμένο προφίλ. Ο άνδρας – ο Jonathan- έγραψε ότι είχε εμπνευστεί να εγγραφεί αφού φίλοι του είχαν αγωνιστεί να συλλάβουν. «Σκέφτηκα: «Αυτό είναι ωραίο – θέλει να βοηθήσει»», λέει η Vanessa.

Κατά συρροή δωρητής σπέρματος

Το πιο σημαντικό, γι’ αυτήν, ήταν ότι ήταν ανοιχτός σε μια σχέση με τους απογόνους του. Σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία, τα παιδιά που έχουν συλληφθεί με δότη μπορούν να μάθουν την ταυτότητα του δότη τους μόνο όταν γίνουν 16 ετών.

«Ήθελε να ασχολείται κάπως με τα παιδιά, να ξέρει πώς τα πάνε… Ήθελα πραγματικά να το έχουν αυτό τα παιδιά μου». Γελάει χωρίς να γελάει. «Όλα αυτά έχουν χαθεί τώρα -και δεν πρόκειται ποτέ, μα ποτέ να γίνουν καλύτερα».

Λίγο μετά τη γέννηση της κόρης της το 2015, η πορεία της Vanessa προς τη γονεϊκότητα ανατινάχθηκε από μια ανακάλυψη στο Facebook: Ο Jonathan Jacob Meijer ήταν κατά συρροή δωρητής σπέρματος και η κόρη της είχε τουλάχιστον 100 ετεροθαλή αδέλφια.

Οι γυναίκες που εξαπάτησε

Πέρυσι ο Meijer διατάχθηκε από ολλανδικό δικαστήριο να σταματήσει, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει πατέρας 600 παιδιών στις Κάτω Χώρες από το 2007. Ορισμένες μητέρες των απογόνων του – με έδρα μέχρι και την Αυστραλία – πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός παγκοσμίως είναι πιο κοντά στους 1.100. Επιπλέον, δεν πιστεύουν ότι ο Meijer έχει σταματήσει.

Αυτή η παράξενη και ανησυχητική ιστορία είναι το θέμα της νέας τριμερούς σειράς του Netflix, The Man With 1000 Kids (Ο άνθρωπος με τα 1000 παιδιά). Η σειρά εκτυλίσσεται σαν αληθινό έγκλημα, με κάθε επεισόδιο να αποκαλύπτει ένα ακόμη επίπεδο της διεθνούς επιχείρησης της Meijer.

Αλλά η εστίασή της είναι στις γυναίκες που εξαπάτησε, στη συμμαχία που σφυρηλάτησαν εναντίον του και στις οικογένειες που αναγκάστηκαν να ζήσουν με τις συνέπειες των πράξεών του.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς 

About Author

You May Also Like

More From Author