AEK: Το μεγάλο πρόβλημα ενόψει των ντέρμπι λέγεται… ηττοπάθεια!

«Να είστε περισσότερο aggressive» είχε πει μετά από ένα ματς της ΑΕΚ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, μια αντίδραση λογική και αναμενόμενη καθώς χωρίς πάθος για το ποδόσφαιρο και τη νίκη, δίχως σκύλιασμα και κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο, προκοπή δεν έρχεται, ειδικά όταν γνωρίζεις ότι είσαι ξανά σε μειονεκτική θέση συγκριτικά με τους άλλους μεγάλους, όπως και πάλι συμβαίνει στην «Ένωση» ενόψει των πέντε επόμενων και καθοριστικών αγώνων για τα πλέι οφς.

Το θέμα είναι ποιοι εξ αυτών που ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, είναι ικανοί πνευματικά ώστε να ανταποκριθούν σε αυτή την απαίτηση. Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία των προηγούμενων χρόνων, μη εξαιρώντας πλέον ούτε τους νεοαποκτηθέντες, μας (κατ)έδειξε ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που το λέει η καρδούλα τους. Αντιθέτως, είναι πολλοί εκείνοι που λιποψυχούν, κρύβονται στα δύσκολα, αδυνατούν να βγουν μπροστά και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους όταν η ομάδα «φωνάζει» στη διάρκεια των αγώνων ότι έχει ανάγκη από παίκτες με προσωπικότητα.

Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ μυρίζουν το φόβο στις φανέλες των παικτών της

Κι όσο ο αντίπαλος διαπιστώνει αυτή την αδυναμία και διακρίνει στα μάτια των παικτών της ΑΕΚ τον πανικό και μυρίζει στις φανέλες τους το φόβο, τόσο συνεχίζεται η κατρακύλα σε αγωνιστικό επίπεδο, η οποία έφτασε στον αποπατο της, με τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Βελέζ του Μόσταρ. Ποιος αλήθεια είναι ο άλλος δρόμος για να απεγκλωβιστεί η «Ένωση» από αυτή την κατάσταση, πλην του απόλυτου ξηλώματος όλων αυτών των στοιχείων που δεν μπορούν ανταπεξέλθουν και μπολιάζουν τα αποδυτήρια με ηττοπάθεια και κατήφεια;

Σύμφωνοι, οι κοσμογονικές αλλαγές δεν γίνονται μέσα σε ένα καλοκαίρι και η ΑΕΚ το προσπάθησε σημαντικά να απαγκιστρωθεί από ένα τσουβάλι ποδοσφαιριστές που δεν έκαναν για το πραγματικό μπόι της και την είχαν υποβαθμίσει πολύ. Υπάρχουν κι άλλοι ασφαλώς, όμως η συντριπτική πλειοψηφία τους θα έχει δεύτερους και τρίτους ρόλους τη φετινή σεζόν, μέχρι να έρθει (και) για εκείνους το πλήρωμα του χρόνου και της αποχώρησης.

Για το σήμερα, ο υπηρεσιακός προπονητής Σωκράτης Οφρυδόπουλος ξέρει πως οφείλει να προσπαθήσει για ό,τι καλύτερο γίνεται να αποσπάσει από τους υπάρχοντες, να αφυπνίσει συνειδήσεις και καριέρες, να πάρει από τους νεότερους ότι ποιοτικό έχουν να δώσουν προς όφελος της ομάδας, μέχρι να ολοκληρωθεί το μεγάλο ξεκαθάρισμα ενόψει «Αγιά Σοφιάς». Δεν είναι εύκολη η αποστολή του να βγάλει την ομάδα στην Ευρώπη, αλλά τουλάχιστον δείχνει πιο λειτουργικός από τον Γιαννίκη.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours