Κυψέλη: 30 διαμερίσματα είναι χωρίς ρεύμα 43 ημέρες!

Μία ιστορία καθημερινής ελληνικής παράνοιας βιώνουν 30 οικογένειες σε μια πολυκατοικία στην Κυψέλη καθώς τα διαμερίσματά τους έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εδώ και 43 ημέρες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η πολυκατοικία δεν έχει ρεύμα από τις 24 Δεκεμβρίου, όταν ξέσπασε φωτιά στα ρολόγια, λόγω βραχυκυκλώματος. Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν αμέσως στον ΔΕΔΔΗΕ, και η επανασύνδεση έγινε. Στα 9 όμως από τα 30 διαμερίσματα. Οι υπόλοιποι 43 ημέρες μετά, βρίσκονται ακόμα σε απόγνωση.

Ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά περνούν έναν συνεχόμενο σκοτεινό εφιάλτη, ζώντας σε σχεδόν πρωτόγονες συνθήκες.

«Εγώ με τέσσερα παιδιά, δεν υπήρχε ούτε θέρμανση ούτε ρεύμα να κάνουνε τα μαθήματα. Για το μπάνιο δεν το συζητώ, για το μαγείρεμα, να πλύνουμε τα ρούχα, πήγαινα τις κατσαρόλες σε κάποια φίλη μου να μαγειρέψω. Τα άπλυτα σε μία άλλη φίλη μου να μου τα πλύνει και να μου το στεγνώσει», δήλωσε ιδιοκτήτρια διαμερίσματος.

«Τα παιδιά ξάπλωναν με τα ρούχα, στο σπίτι κυκλοφορούμε με τα μπουφάν, ήταν παγωμένα και δεν είχα τρόπο να τα ζεστάνω, τρέμανε όλη τη νύχτα», συμπλήρωσε.

Τι απαντάει ο ΔΕΔΗΕ

Ο λόγος που το ρεύμα συνδέθηκε ξανά στα 9 διαμερίσματα είναι, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, ότι εκείνοι μόνο κατέθεσαν την υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη (ΥΔΕ) που προβλέπει ο νόμος.

«Χωρίς την προσκόμιση της υπεύθυνης δήλωσης εγκαταστάτη (ΥΔΕ) δεν μπορεί να γίνει η επανασύνδεση καθώς είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των ενοίκων. Προχωρήσαμε στην επανασύνδεση των 9 διαμερισμάτων που μας προσκόμισαν την ΥΔΕ», ανέφεραν στο MEGA πηγές του ΔΕΔΔΗΕ.

Την ίδια ώρα και με τη σφοδρή κακοκαιρία που θα πλήξει και την Αττική να είναι προ των πυλών, οι κάτοικοι των υπόλοιπων διαμερισμάτων προσπαθούν να επιβιώσουν με γκαζάκια, φακούς, κεριά και σόμπες υγραερίου.

«Ούτε μπορούμε να μαγειρέψουμε, ούτε τίποτα, δεν υπάρχει ρεύμα. Σκέφτομαι που θα πάω να μείνω τώρα που έρχεται κακοκαιρία», δήλωσε άλλος ιδιοκτήτης διαμερίσματος.

Τα υπόλοιπα 21 διαμερίσματα πάντως υποστηρίζουν ότι έχουν καταθέσει γραπτό αίτημα για επανασύνδεση στο ρεύμα από τις 17 Ιανουαρίου, αλλά ακόμα περιμένουν…

About Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours